Luviva
Muayenahanemizde Luviva ile rahim kanserine erken teşhis konulabilmektedir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen LuViva, 18 farklı teknoloji patentine sahiptir.
Luviva patentli Multimodal Hyperspektroskopi (MHS) Teknolojisi ile; rahim ağzı dokusunda gelişen kanser öncülü hücresel değişimleri, smear ve HPV testine göre 2 yıla kadar daha erken evrede tespit eden ve hasta başında anında sonuç veren, İLK ve TEK İleri Teknoloji Servikal Tarama Cihazı’dır.
KESİN: Smear testinin gözden kaçırabildiği kanser öncülü hücresel değişimleri, daha yüksek doğruluk oranları ile tespit eder.
ERKEN: Rahim ağzı dokusu hücrelerindeki kanser öncülü değişimleri hızlı, acısız, doku örneği gerektirmeden, smear ve HPV testine oranla 2 yıla kadar daha erken evrede tespit eder.
ETKİLİ: Multimodal Hyperspectroscopy teknolojisi ve benzersiz algoritmalarla, endoservikal kanal dahil olmak üzere tüm rahim ağzı dokusunda derinlemesine, non invaziv tarama ve inceleme yaparak, ileri teşhis ve tedavi yöntemlerine geçiş sürecini hızlandırır.
HIZLI: Ortalama 80 saniye içinde anında ve hasta başında sonuç verir.
LuViva 16 yaşından itibaren, cinsel yönden aktif her kadında uygulanabilen bir testtir.
Rahim Ağzı Kanseri, tüm dünyada kadın kanserleri arasında en sık rastlanan 2. kanser türüdür. Tarama Testleri sayesinde, kanser öncülü hücresel değişimlerin erken evrelerde tespit edilmesi rahim ağzı kanserinden ölümleri belirgin oranda azaltmaktadır. Geleneksel tarama yöntemi smear ile sadece rahim ağzı yüzeyindeki hücreler incelenebilirken, LuViva’nın sahip olduğu Multimodal Hyperspektroskop MHS teknolojisi sayesinde rahim ağzının en derininden başlayarak tüm katmanları ve endoservikal kanal tamamıyla taranır ve sonuçlar hasta başında anında, dokunmatik ekranda görüntülenir ve raporlanarak hastaya verilir.
Rahim Ağzı Kanseri, rahim ağzı dokusunda gelişen ve ileri evrelere kadar belirti vermeyen bir kadın kanseri türüdür.
Rahim ağzında yerleşik hücrelerin anormalleşip, kontrolsüz bir şekilde büyümeye başlaması, öncelikle kanser öncülü anormal hücresel değişikliklere, eğer bu değişiklikler düzenli jinekolojik muayene ve tarama ile tespit edilemezse de rahim ağzı kanserine sebep olur. Rahim ağzı kanseri kadınlar arasındaki en ölümcül kanserlerden biridir ve gelişmekte olan ülkelerde sıklığını sürdürmektedir.
Dünyada rahim ağzı kanseri, meme kanserinin ardından kadınlarda görülen en yaygın ikinci kadın kanseridir. Kanser sebebiyle meydana gelen ölümler arasında meme ve akciğer kanserinden sonra 3. sıradadır. Bu ölümlerin %80’den fazlası ise yeterli tarama programlarının bulunmayışı nedeniyle gelişmekte olan ülkelerde görülmektedir.
Ülkemizde 2014 yılında SAGEM tarafından 4960 kadınla görüşülerek gerçekleştirilen Türkiye Kadın Sağlığı Araştırması’na göre;
Hiç jinekolojik muayeneye gitmeyen kadınların oranı %48,83,
Yılda 1 defa jinekolojik muayeneye giden kadınların oranı %27,33,
2-3 yılda bir jinekolojik muayeneye giden kadınların oranı ,26,
4 yıl ve üzerinde jinekolojik muayeneye giden kadınların oranı ,58’dir.
Neden Luviva?
Amerika Birleşik Devletleri’nde FDA odaklı yapılan Klinik Çalışma Sonuçlarına göre;
Luviva
CIN2+ hastalarını % 87 doğruluk oranı ile tespit etti, Endoservikal kanalda gelişen CIN2+ hastalarını % 100 doğruluk oranı ile tespit etti, 2 yıl boyunca 669 hasta takip edildi. Bu süre içinde Pap Smear, HPV Testi ve Biyopsiden olusan mevcut geleneksel yöntemler 18 hastada CIN2+ lezyonlar tespit etti.
Luviva tu¨m rahim ağzı dokusunu Işıkla Tarama Yöntemi ile tarayarak, geleneksel smear testinin gözden kaçırdığı doku tabakalarındaki anormal hu¨cresel değişiklikleri, smear testine göre 2 yıla kadar varan daha erken evrelerde tespit eder. Hastalıklı dokuları doğru tespit etme oranı %90’ın u¨zerindedir.
Işıkla Tarama Yöntemi kullanılarak geleneksel yöntemler ile erişimin mu¨mku¨n olmadığı endoservikal kanalda gelişen adenokanserlerin, erken evrede doğru tespit edilme oranı 0’du¨r. Geleneksel yöntemlerde ortaya çıkan yanlış negatif sonuçları ortadan kaldırır. Hastalığın teşhisinde ve minimal cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesinde meydana gelebilecek gecikmelerin önu¨ne geçer.
Geleneksel yöntemlerde ortaya çıkan yanlış pozitif sonuçları ortadan kaldırır. Sağlıklı rahim ağzı dokusuna sahip kadınların gereksiz kolposkopi / biyopsi ve cerrahi müdehalelere yönlendirilmesinin önu¨ne geçer. Yanlış pozitif sonuçlar yu¨zu¨nden hastada oluşan gereksiz stres ve kaygı oluşumunu engeller. Geleneksel smear testi tarafından gözden kaçırılan kanser öncülü hu¨cresel değişimlere sahip hastaları tespit eder. Standart jinekolojik muayene sırasında uygulanır. Non-invasive, acısız ve hızlı bir testtir; Sonuçlar ortalama 80 saniye içerisinde hasta başında elde edilir ve raporlanır. Doku örneği gerektirmez. Doku örneği gerektirmediği için dışarıdan bir laboratuvar ortamına ihtiyaç ortadan kalkar.
Çalışmanın yapıldığı gün geleneksel yöntemler ile bu hastaların ancak ‘si tespit edilebilirken, Luviva klinik çalışmanın yapıldığı gün bu hastaların % 89’unu tespit etti. Gereksiz kolposkopi/biyopsi işlemlerini % 40 oranında azalttı, Mevcut geleneksel yöntemlere göre %36,4 oranında daha fazla CIN2+ olgusu belirledi. CIN3+ için NPV oranı %99 ( Luviva sonucuna göre DÜŞÜK tanımlanmış bir hastanın serviksinde CIN3+ lezyonu bulunması ihtimali sadece %1). CIN2+ için NPV oranı %96 ( Luviva sonucuna göre DÜŞÜK tanımlanmış bir hastanın serviksinde CIN2+ lezyonu bulunması ihtimali sadece %4).